Bidfunktion

Du er her:   Hjem > Hovedpine

Hovedpine


Hovedpine er mange ting. Hyppigst er spændingshovedpine. Årsagen er typisk muskler, sener og ligamenter. Dels giver de en smerte der hvor selve musklen, mv er - dels kan det føles som en smerte et andet sted. Dette kaldes refererede smerter. Hoved, hals og skuldre er fyldt med disse. Dvs hovedpiner kan stamme fra hals og skuldre. Årsagen til fejl- og overbelastningen af disse muskler er derfor vigtig at udrede. Er det en lokal belastning eller er det fordi hovedets og skuldrenes position er uhensigtsmæssig.

Dette vil sige, nøje udredning af årsagen til smerten. Er det muskelsmerter, fasciegener ( muskelhinderne ) eller senesmerter ? Hvad er årsagen ? For langvarigt brug / spænding, eller forkerte arbejdsforhold, når de anvendes eller er der skader i selve vævet f eks arvæv i selve musklen.

Ved længerevarende spændingshovedpiner, dvs  hvis de har været længere end det normalt tager for en overbelastet muskel at ophele, er oftest mere komplekse i karakter. Dvs flere ting er i spil. Musklerne er fejlbelastede, fordi noget andet ikke fungerer / bruges rigtigt, som så igen får patienten til at spænde op. En ond cirkel er opstået, der er selv vedligeholdende.

Disse tilstande kræver ofte nøje udredning, hvis man virkelig vil af med generne. Skyldes uhensigtsmæssig belastning af hovedets muskler, og / eller biddet, er tyggemusklerne vigtige i tilstanden, hvad betyder sammenbiddet for hovedets position og hvilke muskler bruges. Er skuldrene også påvirkede.

Der findes mange andre hovedpiner: f eks Hortons hovedpine.

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login